неделя, 25 септември 2016 г.

The Autumn Book TAG

Вече е традиция да въвеждам сезоните в блога си чрез тематични постове, а?
Май го казвам за всеки един сезон, но все пак - есента е един от любимите ми. Обожавам цвета на природата, студът, който бавно се прокрадва и освежава въздуха, дъжда, вятъра, чая, който пия непрестанно, дебелите пуловерчета и ботушки, дори когато трябва с тях да джапкам в локвички. Обожавам слънцето, което единствено може да ме стопли следобедите, докато чета; също сериалите, които отново тръгват по каналите. И колкото и смешно (и дори жалко) да звучи - обичам да търся малка пролука във времето, за да си почета. 
Затова днес искам да отбележа може би най-цветния между всички сезони с не много дълъг таг, в който бях отбелязана от Теди. Благодаря ти! Аз пък каня Силвия, Вероника, Бриана и Ева.

1. Кое е любимото ти нещо относно есента?
Ще прозвучи малко смешно, но е затварянето на зимнина. Със семейството ми обикновено първата или втората седмица след началото на учебната година (или иначе казано - точно официалното начало на сезона) отделяме половин ден за лутане из зеленчуковата борса, от където взимаме огромно количество чушки и домати. И обикновено посвещаваме два дни, за да ги обработим и след това приберем за останалата част от годината. Любимата ми част от целия този процес е печенето на чушчиците, защото се помага на мен. Прекарвам часове сама, седнала на ниско столче до чушкопека, който топли като малка печица, и междувременно чета. Обожавам.
А от най-обичайните неща, които мога да избера като отговор - чаят и цветът на природата. Това са любимите ми две неща от есента.

2. Коя книга ти напомня за училищните дни?
"Дивегенти" от Вероника Рот. Четох я през една от любимите ми години в гимназията и споделих всички моменти с тогавашната си най-близка приятелка. Всеки път като я погледна си спомням и ми става много топло и мило.
Друга книга, която е перфектен отговор на този въпрос, е "Домът на мис Перигрин за чудати деца" от Рансъм Ригс. Една вечер толкова ми беше писнало от всички домашни и задължения, че ги захвърлих и отворих въпросния роман. Четох, докато не останах без никакви сили, много близко до края.

3. Коя корица ти напомня за есента?
Тези на "Аз съм пратеникът" на Маркъс Зюсак (четох я през есента, а самите цветове ми напомнят за въпросния сезон), "Пазителят" от Лоис Лаури и "Дом за разплата" от Джон Сол.

4. Коя е любимата ти хорър или Хелоуин история?
След като прочетох този въпрос, се сетих за "Свръхестествено" и мисля, че ако имам любими хорър/Хелоуин истории, то те всички са от там. Между най-любимите ми e тази за Кървавата Мери.

5. Кой е любимият ти хорър или Хелоуин филм?
Любимият ми хорър филм винаги ще бъде "Тексаското клане" (колкото и брутално да ви звучи), заедно със "Сирак" и "Петък 13-ти" (частта с Джаред Падалеки).

6. Кое излизане на книга през есента очакваш най-много?
Не съм добре запозната с новите книги, които предстоят да излязат на книжния пазар тази есен. Но от това, което чух отгоре-отгоре в няколко клипа в ютуб, мога да кажа, че съм доста развълнувана за Heartless от Мариса Мейър. Също така, може би греша, но тази есен ще излезе продължението на "Гневът и зората" в България? Моля? Много моля? Умирам за тази книга и силно се надявам наистина да я държа в ръцете си съвсем скоро.

7. Кое излизане на филм през есента очакваш?
Тук отговорът е малко по-лесен - "Домът на мис Перигрин за чудати деца" и "Фантастични животни и къде да ги намерим". Нямам никакво търпение!
8. Кои три книги планираш да прочетеш тази есен?
Много искам да прочета третата книга на Халед Хосейни "А планините ехтяха", "Човек на име Уве" и "Баба праща поздрави и се извинява" от Бакман, а също "Бялата кралица" от Филипа Грегъри и "Двор от мъгла и ярост" от Сара Дж. Маас (на първо място!). Към списъка мога да добавя и някоя друга книга на Джилиан Флин.

2 коментара:

  1. Ооо, избрала си страхотни заглавия ^^ Аз също нямам търпение за излизането на филма "Домът на мис Перигрин за чудати деца"!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря за тагването ! :) Едва днес видях, че си ме отбелязала и веднага се заемам да отговоря на въпросите. ^^

    ОтговорИзтриване