петък, 13 май 2016 г.

Летните маратони, в които ще се включа

Винаги ми е било страшно трудно да правя каквито и да било планове за далечното бъдеще. Но въпреки това реших да включа този пост в блога си, защото мисля, че ако обещая участието си тук, възможността да не забравя и наистина да взема участие в летните книжни маратони е много по-голяма, отколкото само да си помисля и обещая, и след това да го изхвърля от съзнанието си. Също така краткият списък, който ще видите тук, може да ви бъде полезен в избора на събитие, към което да се присъедините!
Маратоните, които избрах, не са много и започват в края на май, макар и да ми се иска да се включа в някой още сега. Няма една-единствена причина за това, но май ми е навик да обвинявам множеството предстоящи тестове и едно малко по-важно събитие, за което може би ще ви споделя в близкото бъдеще. Но това няма значение. Ужасно много искам да запълня последното си лято в гимназията освен със забавни и вълнуващи приключения с приятели, и с много, и добри книги. За да се случи това, имам намерение да участвам в следните книжни маратони:

МАЙ

Duodecathon (25-31 май)
Маратонът е ежемесечен и се състои от дванадесет предизвикателства за всеки месец, към които всеки участник трябва да се придържа. През май то е "Слушай аудио книга". Съвсем скоро открих магията на аудио книгите и нямам търпение да чуя много от тези, които не мога да намеря в България.

- Прочети 1200 страници
- Книга с името ти на корицата
- Книга, развиваща се на място, което винаги си искал да посетиш
- Спелувай името си с книги
- Слушай аудио книга
- Прочети книга заедно с друг човек
- Прочети книга, която някой друг мисли, че ще харесаш
- Прочети книга с герой, който има работа, която те интригува
- Прочети книга с герой, който работи нещо, което и ти би работил
- Книга с нещо, което силно те вълнува
- Книга с любимия ти цвят на корицата
- Прочети книга на любимия си автор

ЮНИ

Това събитие също се провежда в началото на всеки месец, като категориите са дванадесет различни. Тази за месец юни е LGBTQQIAAP+. Тук няма ограничение в броя на книгите, стига те да са по темата. Все още нямам никакво понятие какво ще избера аз, но разчитам на това, че имам около месец да измисля.

4-10 януари : Benchwarmers (books that have been sitting on your shelf for a while)
8-14 февруари: New Adult/Romance
7-13 март: Horror/Suspense
4-10 април: Re-reads
2-8 май: Finish/Catch up on series
6-12 юни: LGBTQQIAAP+
4-10 юли: TBR Catch-up
1-7 август: Non-Fiction/Biography
5-11 септември: Small Books (200 pgs or less)
3-9 октомври: Mental Health
7-13 ноември: 2016 Debut Author
5-11 декември: Graphic Novels, Comic Books

Summer Biannual Bibliothon
Датите за този маратон все още не са определени, а също и предизвикателствата за петте дни, но го включвам в списъка заради периода, в който ще протече. Няма да бъде най-успешният от избраните, но в края на учебната година ще ме изстреля напред, а също и мотивира, да продължа да чета с темпо на ниво.

BookTube-a-thon
Маратонът, чийто хост е Ариел Бисет, е може би най-известният маратон между читателите както в ютуб, така и другите социални мрежи. Няма дати или предизвикателства, но няма начин да го изпусна, независимо кога ще е.

ЮЛИ

#AYEARATHON (4-10 юли)
Планирам да повторя гореспоменатия #AYEARATHON и през юли заради темата, която е Наваксване с TBR купчинката. Добра идея е в рамките на шест дни да напредна с възможно най-много от книгите, които са се застояли непрочетени на рафтовете.

High Summer Read-a-Thon (третата седмица на юли)
Не знам особено много за този маратон, но мисля, че ще е забавно. Модераторите се занимават с организирането на най-различни събития постоянно. Ако имате интерес, може да ги следите в този блог.

АВГУСТ


Bout of Books (22-28 август)
Август е далече и може би затова и за този маратон все още няма подробна информация. Но отново периода, в кото ще протече, е този, заради който го включвам в графика си. Можете да прочетете малко повече ето тук.
През този месец се очертават още много маратони, но поради липса на по-подробна информация няма да ги включа сега. Когато наближи, ще напиша още един пост, за да информирам тези от вас, които имат желание да запълнят последния летен месец с интензивно четене на книги!

Вие планирате ли да се включите в някои маратони? Споделете с мен дори и тези, които не съм включила. Има бая време, което все още не ми е планирано. Отсега пожелавам успех на всички!

1 коментар:

  1. Интересен пост. За някои от маратоните не бях чувала и с радост бих участвала в някой друг.

    ОтговорИзтриване