Страници

петък, 8 юли 2016 г.

10 неща, които могат да се случат на читателите, докато са на почивка

1. Когато не знаеш колко свободно време ще имаш за четене и за всечи случай на мястото на дрехите в багажа прибираш десетина книги.
2. Но всъщност пак не си взел достатъчно и трябва през ден да ходиш до книжарницата в града, в който си, за да търсиш нови.
3. Когато се окаже, че единствената книжарница е пълна с книги, които вече си чел (или още по-лошо - канцеларски материали) и трябва да пътуваш до най-близкия голям град.

4. Всеки път, когато онова малко дете на плажа мине покрай теб, хвърля пясък върху книгата и право в устата ти.
5. Когато слънцето пече толкова силно, че не можеш да прочетеш дори ред.
6. А в следващия момент "лекият бриз" прави защитна преграда от летящ пясък пред лицето ти, нищо, че ти се опитваш с всички сили да се върнеш към книгата.
7. Когато след дълга нощ, прекарана в четене, забравиш да прибереш книгата в плажната чанта и си принуден да слушаш чужда реч и непривлекателни разговори в почивките между влизанията в морето.
8. Когато на плажа те попита за книгата ти с цел сам да изпадне в безкрайни обяснения за живота и вселената.
9. Когато приключиш много тъжна книга на плажа, но си принуден да сдържаш емоциите си, защото иначе всички стотици хора наоколо ще разберат колко истеричен може да бъде плачът ти.
10. Когато най-сетне се прибереш у дома, започнеш да разтоварваш книгите си и осъзнаеш, че си забравил любимите си в онова малко чекмедженце на нощното шкафче в хотелската стая.

2 коментара:

  1. страхотен пост ♥ това определено са моменти, които са способни да ме изкарат извън релси .. особено номер 10 ! Божичко, дано това не ми се случи.. защото мисля че тогава ще се самоубия ;дд хах

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Габи! В момента съм на почивка и преживявам няколко от гореспоменатите ситуации. Най-често яденето на пясък и тръскането на книги, за да го разкарам от страниците :D Дано номер 10 никога не ти се случи, защото е кошмар!

      Изтриване