вторник, 3 ноември 2015 г.

NaNoWriMo 2015

Нека ви разкажа как затрудних живота си още повече...
Тази година взех решение да се включа в официалния месец за писане на книги в нещо, наречено NaNoWriMo, (или National Novel Writing Month). Започва на първи ноември и завършва минута преди полунощ на 30, като целта, която всеки автор трябва да достигне, е 50 000 думи. 
Предните три-четири години, откакто навлязох в книжното общество, ъпдейти за НаНо постоянно се появяваха на стената на ютуб акаунта ми. Все мои любими бууктюбъри запретваха ръкави и в продължение даже на по-малко от месец се трудеха върху собствените си идеи в името на победата (а аз всъщност не знам какво получават победителите...). Около десет часа вечерта на първи ноември Вик и Миш ме запалиха по идеята да се присъединя към НаНо отбора и да отделям по малко време всеки ден, за да изпълня норматива. Приех с мисълта, че няма да се справя, защото не бях писала нищо от месеци. Започнах с contemporary история - идея, зародила се в главата ми преди, ако щете ми вярвайте, четири години. Видях обаче, че сюжетът ѝ няма да удовлетвори желанието ми, за това изтрих всичко и започнах да пиша просто ей така, изречения, описващи природата на несъществуваща страна с красиви, огнени залези, безкраен океан и планини като зъбци в далечината. Постепенно започнах да вкарвам все повече и повече. И сега съм на 9000-та дума.
Историята ми за тази година все още няма заглавие - никога не съм била добра в измислянето на такива, но се надявам да ми дойде идея по-напред в развитието на историята. Колкото до идеята - осъзнах, че силно влияние ми оказаха романите на Сара Дж. Маас. Нейните неповторими герои и сюжет вдъхновиха моят "роман". Но в края на месеца, в друг такъв пост, ще ви запозная по-подробно, по простата причина, че сега дори аз не зная накъде се е запътило развитието на героите и тяхната история. 
Все още нямам идея как да балансирам между безспирния поток от нови уроци от училище, книгите, блогът и писането, за това този месец ще се окаже или крайно продуктивен, или загуба на време. Вие можете само да стискате палци да се не удавя в задължения и сълзи. 
Пожелавам успех на хората, които четат това, и вече са започнали със състезанието, също на тези, които искат да се присъединят сега. Купете си кафе, разпределете дните си по часове и давайте само напред!

18 коментара:

  1. Много успех и вдъхновение ти пожелавам, Ева! Постът ти е страшно мотивиращ! Вярвам в теб, че ще се справиш с всичко :3

    ОтговорИзтриване
  2. Успех Ева <3 Нямам търпение да прочета какво си сътворила

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Вики! <3 Планирам в началото на декември да започна сериозна редакция и ако имам някакъв успех, може и да го публикувам някъде, за да можете да го прочетете! <3

      Изтриване
  3. Странното е ,че без да знам и аз съм се включила.Точно на 1 започнах някакъв опит за писане и добре ,че беше ти да ми кажеш.Успех ще ми е интересно да видя какво си сътворила.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се, че си започнала да пишеш! Смяташ ли да се присъединиш към официалния сайт на НаНо? Желая ти успех в писането! :3

      Изтриване
  4. Ами преди малко го разгледах може и да пробвам,ти записа ли се в официалния сайта.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, това е профилът ми: http://nanowrimo.org/participants/evasterling

      Изтриване
    2. Супер много се напреднала ,аз съм още на около 5000 думи.

      Изтриване
  5. Отговори
    1. В топ листа ми са Kat O'Keeffe, Sasha Alsberg, jessethereader, Kassidy Voinche, Christine Riccio, benjaminoftomes, Thoughts on Tomes, LovelyLikeLaura и още много, много. :)

      Изтриване
  6. Невероятно е колко много си напреднала за толкова кратко време. Браво! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря! Надявам се да завърша със същия успех! :)

      Изтриване
  7. Пожелавам ти успех! 50 000 думи са си 100 страници.
    Ако знаех по-рано и ако имах време и аз щях да се включа :D
    Успех.

    ОтговорИзтриване
  8. Пожелавам ти успех Ева! Вярвам в теб!

    ОтговорИзтриване
  9. Уникално! Много бих искала да се включа, но вероятно е задължително книгите да бъдат предадени на английски? Съжалявам, ако отговорът е очевиден *:D* и ти пожелавам успех в начинанието! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. В началото и аз си мислех, че е задължително да се пише на английски, но проверих и се оказа, че не е така. Може да се пише на който и да е с единственото условие в края на месеца думите да се преброят през някакъв друг сайт, а не официалния на НаНо, или нещо такова. Това все още не съм го проучила :D
      Така че се чувствай свободна да се присъединиш, нищо, че вече е шести. Не е невъзможно думите да бъдат наваксани. :)

      Изтриване