четвъртък, 3 март 2016 г.

The TBR Book TAG

Нямах намерение да правя таг постве в следващите два или три месеца, за да се съсредоточа върху дискусии и ревюта, но бях поканена да направя The TBR Book Tag от Михаела. Стори ми се подходящ, тъй като през февруари писах за всички книги, които чакат своя ред от много време, но от тогава по една или друга причина си купих/получих още някои заглавия, които по някакъв начин трябва да спомена като непрочетени. 

1. Как и къде следите вашата купчина с книги за четене?
Нямам специфичен метод за проследяване. Знам наизуст повечето заглавия, които все още не съм прочела, също къде се намират в библиотеката, затова мога да кажа, че следя само визуално - без списъци (освен този в поста), отделни категории в Goddreads, т.н.

2. Повечето ви книги за четене са на хартиен носител или в електронен формат?
Хартиен носител. Чета изключително рядко на електронния си четец и в тези случаи на момента си тегля съответната книга. Предполагам, че имам известен брой непрочетени и вече качени, но със сигурност физическите копия са по-голям брой.

3. Как определяте коя да е следващата книга за четене?
Изключително трудно. Но бих казала, че изборът ми най-често е повлиян от настроението, в което съм в момента. Има дни, в които ми се четат забавни книги и други, в които не мога да пипна нищо друго, освен фентъзи. В случай, че съм започнала някоя поредица, най-вероятно е да продължа със следващата част, защото ненавиждам да прекъсвам и забравям сюжета. Обичам да бъда погълната напълно от някоя история от началото до самия ѝ край.

4. Посочете книгата която стой най-дълго в списъка ви за четене?
"Къщата при канала" от Жорж Симеон, която май дори не съм включила в поста със снимки. Това е една от книгите, от които вече не се интересувам и най-вероятно ще подаря или продам.

5. Книга, която наскоро сте добавили към списъка си за четене?
Тук отговорът ми ще е "Принцеса с часовников механизъм" поради две причини - до преди две седмици мислех, че никога няма да прочета тази поредица, а също само тя ми остана, преди да приключа с историята на Теса, Джем и Уил.

Източник: instagram.com/ellshcbooks
6. Книга, която сте добавили с списъка си за четене заради красивата корица?
"Сезонът на костите" от Саманта Шанън. Абсолютно влюбена съм в новата българска корица, но за съжаление никога не стигам до прочитането на книгата, въпреки че беше включена в един от списъците ми за месечен прочит.

7. Книга от списъка ти за четене, която не планираш да прочетеш?
Освен "Къщата при канала", "Завинаги" от Маги Стийвотър, "Магът от Стоунуайлд" и други.

8. Непубликувана книга, чиято поява очакваш?
"Dumplin'" от Джули Мърфи. Издателство Софтпрес ще зарадват читателите със заглавието до колкото знам скоро. Също нямам търпение за "Lady midnight" от Каси Клеър. В момента толкова много съм се задълбала в света на Ловците на Сенки, че мога да чета каквото и да е, само и само да получа повече.

9. Книга от списъка ти за четене, която всеки ти препоръчва?
Всички книги от "Реликвите на смъртните" (или поне двете, които ми остават), "Пророчеството на гарвана" от Маги Стийвотър, "Гневът и зората" от Рене Ахдие.

10. Книга от списъка за четене, която всички вече са прочели , само ти не си?
Бих казала "Човек на име Уве". През втората половина на миналата година си беше хит, май всеки читател знае заглавието и името на автора. Изпуснах момента на истерията, но се съмнявам да загубя нещо от преживяването, когато я прочета.

11. Книга от списъка за четене, която "умираш да прочетеш"?
"Гневът и зората" от Рене Ахдие. Чакам тази книга откакто се състоя американската премиера и днес най-сетне си я взех. Най-вероятно обаче първо ще приключа с вече започнатата поредица и чак след това, ако се размина без сериозен рийдинг слъмп, ще се прехвърля в този приказен свят.

12. Колко книги за четене сте си отбелязали в Goodreads?
В момента са 232. Като се замисля не съм от читателите, които непременно отбелязват всяка една книга, която искат да прочетат. Това се дължи на факта, че рядко се ровя из случайни заглавия - карам го по бързата процедура, набелязвайки само привлекателни книги, които мои приятели също са видели. Наблягам по-скоро на категорията Currently reading. 

2 коментара:

  1. И аз искам да прочета "Гневът и зората", но ще остане някъде напред. Първото нещо, което обаче ми направи впечатление е новият фон? Много ми харесва. :)

    ОтговорИзтриване
  2. Супер пост и честит нов дизайн. ;)

    ОтговорИзтриване