петък, 17 ноември 2017 г.

Петъчно с въпроси

Преди три час се прибрах от лекции, изкъпах се, минах през skincare рутината си и вече спокойно мога да заявя, че съм свободна от всякакви отговорности за вечерта и евентуално половината събота, защото е време за заслужена почивка.
Седмицата ми беше приятна и не много натоварена, защото някои от най-сложните лекции бяха отменени и така успях да отделя повече време за учене за предстоящите тестове. А те са повече, отколкото ми се иска. Най-важното нещо, с което се справих, беше половината от курсовата работа, по която трябва да работя с колега от другата група по филология. Събрахме се в любимото ми кафене в близост до Ректората (Коста, която ремонтираха скоро и сега въобще не ми харесва) и около четири часа стояхме и симолирахме работа в почивките между бъбренето на 3 езика, споренето по някакви безобразно незначими теми и гледането на кпоп клипове, чиято цел беше да убеди колегата ми, че този дял на поп музиката е прекрасен.
От известно време много често и мисля колко би ми харесало да снимам клипове на академична тематика, споменах го и в един от предишните постове. А ако не това - просто за неща, които ме интересуват. Страшно много ми се говори на някакви безкрайно изтъркани теми, които са се превърнали в клише и повод за подигравки - какво има в чантата ми, рутини, организация на мястото за учене, един ден в живота ми и т.н. Обаче си мисля, че ютуб и цялата част със снимането не са за мен. Заради това ми се ще някак си да извъртя и променя формата, така че да пасне на блога ми. Но, преди да се хвърля в такива приключения, би ми се искало да знам дали ще ви бъде интересно да четете нещо такова. Ясно е, че аз бих писала - обожавам да гледам такива клипове, да чета статии за университет/нещата, които го съпровождат, и ако зависи от мен само това ще фигурира тук. Но все пак ми се иска да имам одобрението на хората, които все пак отделят от времето си чат-пат, за да преглеждат публикациите ми. Така че - чувствайте се свободни да ми споделите дали ще ви е интересно, ако имате желание. За мен би било безкрайно удоволствие да показвам част от този аспект от живота си по-честичко.
И друг въпрос. Гледате ли испанско кино, гледали ли сте някои испански филми (без "Три метра над небето", знам, че ще го напишете)? Снощи случайно попаднах на един, наречен "Amar" или "Да обичаш", та се впуснах в едни размисли колко си приличат продукциите в тази страна. Почти всичи, които съм гледала (с твърде малко изключения), са за лудо влюбена двойка, която минава през труден период и евентуално раздяла, има много провокативни сцени и свършват с рев. Готова съм да приема, че това са любимите стериотипи/ сюжетни елементи на испанците, но не съм готова да се подлагам на подобно мъчение често, заради което засега им казвам "чао".
Тук приключвам, защото едвам държа очите си отворени. Разбира се, че няма да си легна! Ще гледам сериали до никое време и утре сутрин щее стана в 11, за да се възмущавам от това как съм пропиляла половината си ден. Приятна петък вечер!

4 коментара:

  1. Чета всеки твой пост, така че ако означава, че ще има по-често постове - приемам. 😁 това испанските филми ме хвана веднага. Да не казвам много, но “Три метра над небето” ми е любимият филм от този жанр, понеже съм голяма “романтичка”. Ще ми бъде интересно да чета постовете ти, на каквато и тематика да са :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти за подкрепата! Признавам, признавам - "Три метра над небето" е красика и си я обичам. Всички други производни ми бледнеят, понеже в тях няма Марио Касас. :D

      Изтриване
  2. Постовете ти абсолютно винаги ме зареждат с много позитивна енергия и оправят деня ми моментално! Следователно - да, бих чела с огромно удоволствие всичко, което решиш да напишеш и споделиш с нас, колкото и скучно/изтъркано да ти се вижда в момента. Относно испанските филми - срам ме е да призная, но дори "Три метра над небето" не съм гледала, та това може би показва, че надали останалите испански филми на любовна тематика ще ме изкушат повече... :D

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти за милите думи, Теди! Надявам се предстоящите ми постове да оправдаят очакванията ти!
      Препоръчвам ти 3МНН, не е никак лош, но пък може категорично да те откаже от всички останали подобни. :D
      Прегръдки!

      Изтриване