Страници

неделя, 1 март 2015 г.

The book worm TAG

Напоследък все по-често в блоговете, които следя, се появяват постове с най-различни tag-ове. Мой ред е да напиша такъв, за което се радвам, от много време си правя планове и кръстосвам палци да бъда тагната. И така, Калина от Cute Disaster ме предизвика да направя "The book worm TAG" (благодаря ти!), за това преминавам към дванадесетте въпроса. 
1. Ако мога да имам един човек или предмет, който е от книга, кого/какво бих взела?
- Ако мога да имам книжен герой, то той би бил Парк от "Елинор и Парк", защото е страшно интересен и едновременно с това обикновен. Или Оливър Ууд, he is my guy. 
Колкото до предметите, няма да откажа мантията невидимка по очевидни причини. Би било невероятно забавно да се разхождам наоколо без никой за ме види. Съгласна съм на хронографът от "Скъпоценните камъни", всичко давам да мога да се връщам назад във времето, да науча повече за съответното време и да нося красиви костюми. 

2. В кой художествен свят бих искала да живея и защо?
- Сигурно всеки един отговор на всеки един блогър е този от "Хари Потър". Моля ви, магьосници, мъгъли, Хогуортс, магия. Има ли някой, който може да откаже това? 
Но за да не бъда със всички, вторият ми вариант е светът от "Изборът", стига да съм родена някъде по-близко до кралското семейство, за да имам по-голям шанс с Максън. 
3. Ако мога да пренапиша края на книга/поредица, коя би била тя?
- Бих пренаписала края на "Лабиринтът", а по възможност втора и трета книга. Първата наистина много ми харесва, но следващите две ме оставиха някак си... чакаща, исках да стане нещо по-вълнуващо. Някак си идеята за цялото нещо се изгуби към края, героите станаха предсказуеми. Освен това отворен край... Едно от нещата, които ненавиждам.
4. Има ли поредица, която в началото съм обичала, но сега просто изобщо не харесвам?
- Поредицата, която ме накара да започна да чета - "Дневниците на вампира". Дължа на възрастта си тази мания, в началото всичко беше ненормално впечатляващо, боготворях всяка една дума от поредицата, но сега, като се връщам назад, си давам сметка, че са били някак си глупави, незавършени, без скрит смисъл и твърде високо оценени. 
5. Кой е любимият ми саундтрак от филм, направен по книга.
- Саундтракът към "50 нюанса сиво", невероятен подбор. Не мога да си избия половината песни от главата тази седмица. Това боже би е любимата ми част от филма. Също и саундтракът на "Дивергенти". (Замисляйки се, има нещо общо между двата. Ели. Ели ли е причината да ги обичам толкова?)
6. Коя е книгата/поредицата, която съм смятала, че ще намразя, но сега обичам?
- Нямата такава поредица, поне не се сещам. Опитвам се винаги да започвам книга позитивно настроена и без да се влияя от мнения, които съм прочела или думите на приятелите ми. Точно обратното (да харесвам в началото и да мразя в края) ми се случва сравнително по-често. 
7. Ако мога да изгоря една книга, коя би била тя?
- Когато прочетох този въпрос се сетих за онази сцена от "Крадецът на книги", когато горяха книги на площада. Художествена литература няма да изгоря под никакви обстоятелства, но ако имам причина да хвърля в огъня учебника по химия - с удоволствие. 
8. Ако мога да убия двама герои кои биха били те и от коя книга?
- Президентът Сноу от "Игрите на глада". И ще се опитам да бъде бавно и мъчително.
Ашли от поредицата "Лукс" също, през всички книги ме дразнеше страшно много, струваше ми се някак непотребна освен в моментите, в които караше Кейти да ревнува и пускаше саркастични обиди по неин адрес. 
9. Ако съм в казино "Лотус" от света на Пърси Джаксън, кой герой бих искала да е затворен с мен?
- Ще бъда кратка тук. Акива от "Създадена от дим и кост". 
10. Отивам на пътешествие с подводница. Но то ще се проточи дълго време и трябва да взема книги. Кои ще са те?
- Ще ми трябват много и неангажиращи книги. Бих заложила на трите на Стефъни Пъркинс, трилогията "Скъпоценните камъни", поредицата "Лунните хроники", "Кралици на красотата" на Либа Брей, някоя книга на Сара Десен... 
11. Книги, които седят в моя Wishlist от известно време.
- За съжаление книгите в листа ми са твърде много. Иска ми се да можех да чета по няколко едновременно. За сега на по-преден план са "Смарагдовозелено" на Керстин Гир, "Живота, какъвто го познавахме" на Сюзан Бет Пфефър, "Стъкленият трон" на Сара Дж. Маас, "Портретът на Дориан Грей" на Оскар Уайлд, "Списъкът на омразата" на Дженифър Браун. И поредицата "Пърси Джаксън и боговете на Олимп"
12. Кого тагвам?
- Вече нямам никаква идея кой е правил този таг, за това нека всички, които имат желание да отговорят на въпросите да се чувстват свободни да го направят! 

Още веднъж благодаря на Калина, забавлявах се страшно много, отговаряйки и изброявайки герои в ума си, за да намеря най-подходящия! 

Няма коментари:

Публикуване на коментар