Страници

събота, 2 май 2015 г.

Еднодневен трип. Врачански балкан, Леденика

Престъпление е да имаш три свободни дни и да останеш затворен у дома, взирайки се в екрана на компютъра в същата задушна стая, в която се прибираш всяка вечер след училище или работа. Престъпление е, защото във времето, което губиш така безхаберно, може да си някъде далеч, на място, което до сега не си виждал или дори такова, което знаеш, но не си посещавал от много време. Някъде нависоко, където всичко е зелено, птичките се чуват, въздухът е чист, слънчевите лъчи те галят измежду големите листа на дърветата, тревата е посипана с маргаритки и глухарчета. Някъде далеч от градския шум, който вече е е превърнал в "тишина" за много хора, далеч от заводи, хора, коли и автобуси, рутината на ежедневието. Можеш да бъдеш на място, където да си дадеш сметка, че то не  всичко, което можеш да имаш.

С родителите ми и сестра ми решихме да си направим кратко пътуване в покрайнините на Враца с главна дестинация пещерата Леденика, а след това още няколко спирки, като например Черепишки манастир. Това са малко от снимките, които направих за тези десетина часа. Жалко, че не могат да пресъздадат обстановката, да възпроизведат зеленината, с която са покрити планините. 


2 коментара:

  1. Изключително завладяваща статия. Снимките са невероятни. Надявам се да получа възможността да посетя това магическо място! <333

    ОтговорИзтриване