понеделник, 10 август 2015 г.

Booktube-a-thon 2015 Wrap up

И седмицата на Booktube-a-thon прелетя без да я усетя, докато бях потънала в поредната купчинка книги.
Преди да ви кажа за моя успех искам само да спомена, че съм адски щастлива, че тази година много от българските буук блогъри се включиха. И ги поздравявам за прочетените книги, колкото и да са те. 
И така, за мен този маратон завърши... успешно! Завърших седем цели книги (една от които манга), прочетох и още две половинки от две други книги. Което прави точно 2008 страници в рамките на една седмица (по план трябваше да са 1664).
- Понеделник, първият ден от маратона, имах среща с приятели рано сутринта, но стана така, че се прибрах чак около пет. Въпреки че през по-голямата част от срещата не четох, другарчетата ми ме заредиха с енергия за четене и дадоха много готин и свеж старт в градинката пред Народния - заедно седнахме и четохме... много. Там завърших последните 192 страници от "Не пускай ножа" от Патрик Нес (тук ще прочетете и ревюто към книгата). Макар и започната преди официалното начало, тя покрива предизвикателството за книга, която много исках да прочета. Късно вечерта завърших и една от любимите книги на майка ми - "Тайният дневник на Лора Палмър", дадох ѝ 3/5 звезди.
- Вторник четенето ми започна рано и с "Deah note" - прочетох я без да я оставям. След това продължих с "Окончателна директива" (която исках да прочета отдавна) от Джеймс Дашнър, стана ми скучно, прочетох "Куидичът през вековете", отново без да я оставям, и реших да преборя скуката и да продължа още малко с "Окончателна директива". За деня прочетох 456 страници.
- Завърших prequel-а на "Лабиринтът" Сряда, прочитайки последните 165 страници и давайки едва 2/5 звездички, само за да не е 1/5. Оправих си настроението с 351 страници Пърси Джаксън с "Похитителят на мълнии".
- Четвъртък прочетох 0 страници. Отново имах среща с приятелка, като се прибрах се захванах със смяна на тапети в стаята, а и нямах никакво желание да чета.
- В Петък обаче си наваксах, прочитайки "Убийствена жега" от Ричард Касъл, автор със същата първа буква на фамилията като моята, преполових и "Морето на чудовищата" преди да си легна. Реших да сменя "Смъртта на мистър Морли" с втората от поредицата за Пърси, защото реално тя е последната книга, която си купих.
- Събота също не беше продуктивна, довърших "Морето на чудовищата" и мързелувах. 135 страници.
- А Неделя решихме да си направим мини преход по Витоша. След това да завършим ремонта. Все пак реших да прочета "Смъртта на мистър Морли" от Агата Кристи, но стигнах само до 64 страница.

Всъщност съм доволна от постигнатото през тази седмица, имайки в предвид, че бях в reading slump от предния маратон. Вярно, някои от книгите, които избрах, са мънички, но в случая е важно да унищожа книгите, които стоят в списъка ми за четене от месеци, а не да се впускам в четене на томове с размерите на "Граф Монте Кристо".
Интересно ми е да разбера какво прочетохте вие по време на Booktube-a-thon? Ако желаете, споделете с мен в коментарите! 
Впрочем, утре започва още един маратон, Pressure to read marathon, в който аз няма да участвам. Не и този път. 

2 коментара:

  1. За съжаление, успях да прочета само 5 от книгите, които исках, но сега ще се включа в Pressure to read marathon и се надявам да се справя по-добре. Радвам се, че ти си успяла да прочетеш седем книги, даже и повече. с:

    ОтговорИзтриване
  2. Поздравления, мила !!! Това му се вика успех. Аз успях само 3 да прочета, но по принцип не съм бърз четец и съм доволна от себе си ^_^

    ОтговорИзтриване