сряда, 6 април 2016 г.

10 причини, поради които не ставам за героиня от антиутопичен роман

1. 90% от решенията, които взимам, са импулсивни, а всички знаем как завършват хората, които решават да следват импулса.
2. Леглото ми е защитеното ми пространство. В случай на апокалипсис или в момент, в който трябва да тръгна и да се боря за всеобщото добро и постигане на мир с правителство и зъл управляващ, единствената причина, поради която бих се жертвала, е за да се върна вкъщи и да продължа да живея спокойно. Всъщност това би трябвало да ме прави добра героиня, защото давам всичко от себе си за леглото, но...
3. Не съм склонна да деля храна, а до колкото знам, когато се биеш срещу лошите, времето за хранене и самата храна е доста ограничена.
4. Не съм създадена за работа в екип, а със сигурност няма да превъзмогна трудностите, ако се заяждам с всеки, предложил помощта си. И, повярвайте ми, мога да раздавам шамари, ако някой ми се навира твърде много в работите.
5. Най-вероятно ще пропускам важните битки за надмощие, докато си оправям ноктите или се опитвам да се изчистя от мръсотията, в която живея, понеже се правя на героиня. 
6. Заради лошият навик да търся само доброто у хората, най-вероятно много бързо ще се озова пленена в противниковия лагер и цялото въстание ще се провали. 
7. Ако се случи така, че да придобия супер сили, преди да започна да работя по общото благо, най-вероятно ще прекарам много време, за да угодя на себе си.
8. За да преживееш в някое утопично общество, в повечето случаи трябва да изключиш емоциите си (нещо като в "Дневниците на вампира", да). Знаете ли кой няма да го направи? Аз. По-скоро през по-голямата част от времето ще крещя като откачена за всяко едно нещо и ще подскачам, все едно са ми сипали нещо във водата. 
9. Не съм склонна да се жертвам "за отбора", особено ако тоя отбор се състои от хора, които не се отнасят добре с мен. А утопичните светове доста често изискват аскетичната страна на хората и готовността им да се откажат от всичко, което имат, за да спасят мнозинството. Да, ама не. 
10. Не желая рани, белези, охлузвания, мускулна треска от тичане и боеве и всичко, което може да ми причини болка. Прагът ми е доста висок, но въпреки това предпочитам да си го спестя, когато е възможно. Нека другите се бъхтят. 

9 коментара:

  1. Обожавам този тип твои постове! :D Отново успя да ме разсмееш, а и осъзнах, че май и аз изобщо няма да ставам за тази работа... Най-добре да оставим другите да се оправят със спасението на света.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много се радвам, че ти харесват! Да, наистина предпочитам да оставя тежката работа на останалите. Отдава ми се повече да чета и да се радвам на чужди приключения... :D

      Изтриване
  2. Не очаквах този пост да ми хареса толкова много. Прекрасен е. Гифчетата, както винаги са подбрани с много точност. 3, изречението за шамарите и 9-то точно отговарят за мен. Трябва да пишеш повече такива постове!! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти! Ще се постарая да публикувам повече от тези постове!

      Изтриване
  3. Eva, you've made people cry. Не си антиутопичен герой, а онзи зъл владетел, който е дал идеята да подлагат децата на безсмислени изпити. :Д

    ОтговорИзтриване
  4. Oh man... Постът ти е страхотен. А и да си кажем направо, че и аз съм същата история. Докато се усетя, че съм в утопичен свят и в следващия момент ще ме намерят мъртва в някоя канавка. :D

    ОтговорИзтриване
  5. Супер якия пост! Всичко от горе изброеното се отнася и за мен - особено 6, май би било доста голям проблем, така или иначе се посмях доста :D Идеята ти е много оригинална и дано правиш такива постове по-често. ^^

    ОтговорИзтриване
  6. Разсмя ме съвсем искрено, признавам си. Постът ти е страхотен. :D

    ОтговорИзтриване