сряда, 10 август 2016 г.

Какво чета напоследък?

Напоследък чета... почти нищо.
Предполагам, че положението, в което съм в момента, може да бъде определено от буукблогърите и като цяло любителите на четенето като reading slump. Сама го нарекох така сутринта, гледайки клип на Саша Алсбърг. Принудена съм да се справям с последствията от маратонното четене вече от десетина дни и не съм доволна, защото реално съм прочела не повече от 100 страници в този период от време. Опитах се да започна "Баба праща поздрави и се извинява", но ентусиазмът ми секна на 33-та страница. Вместо да прекарвам по-мрачните летни дни в четене, аз "реших", че е изключително добра идея да се съсредоточа върху Gossip girl и двучасови фитнес тренировки, след които се прибирам все едно някой ме е карал насила да тичам 10 километра. 
В момента чета "Железният светилник". Оставих Бабата за момента, сега искам да се съсредоточа върху последната задължителна книга, която ще прочета през гимназиалната си кариера. Приключих с 25% от нея и ми харесва, но все още не мога да реша дали страшно много харесвам героите, или симпатиите ми са породени от сантименталност. Докато четете това, аз най-вероятно съм някъде около средата, а може и по-напред.
Имам да наваксвам с постове също. Явно reading slump-ът е и writing slump, защото да пиша любимите си ревюта последните десетина дни не е за предпочитане пред маратонното гледане на сериал. 
Негативните неща, които исках да спомена, спират тук! Защото съм твърдо решена да прекратя всякакви застои и с пълна сила да се завърна в любимото си пространство! Планирам известни промени в блога - не радикални, а просто отдалечаващи от рутинните постове, наричани от мен "посредствени". Искам да вкарам нещо ново, свежо. Нещо, което не се вижда във всеки втори блог. Този тип постове - "Какво чета?", е първата стъпка към освежаването. Замислила съм още няколко, които може би ще ви допаднат! Поне засега в главата ми изглеждат чудно! (смея се тук)
Сега ми идва да напиша "Ако харесахте видеото, дайте палец нагоре и споделете с приятелите си, за да...", но това не е видео, а пост, и аз не настоявам да споделяте и харесвате - всеки е свободен да го направи, ако пожелае. Затова ви изпращам позитивна енергия и пожелавам много мотивация за четене с надеждата да ми се върне и бързо-бързо да се върна в релси и да наваксам. Защото четенето и многото писане тук малко ми липсват. А и Gossip girl е към края си...

Няма коментари:

Публикуване на коментар