четвъртък, 30 януари 2014 г.

January Favorites - Спомени в буркан и Кейт Мос

Най-добрия ми приятел ме нарича "секс", приятелка - "коте-клошар-дипшит", а аз Все още се казвам Ева.
Здравейте, прити пийпъл. Края на месеца е, чувствам се безкрайно вдъхновена, пък и реших да въведа поредица от месечни постове в блога си, които, предполагам, биха ви били интересни. Реших да пиша за всички неща, които са ме впечатлили през изминалите трийсетина дни, за продуктите, които използвам, неща, които съм правила, филми, музика, книги и неща, които просто искам да споделя с вас.


Козметика.
Ще започна поредицата, представяйки ви "Winter cocoon" и "Lagoon" - душгелове на Avon, които използвам от половин година. Убедена съм, че наситеният аромат, освежаваща текстура и приятното усещане след изплакване никога няма да ми омръзнат. В състава на "Winter cocoon" влизат сандалово дърво и ванилия, може да бъде закупен от дистрибутор на Avon за около 5 лева. Ароматът на "Lagoon" е смесица между теменужки, сандалово дърво и мускус, и можете да го намерите в Avon вече и в разфасовка от 750 мл. за 7,50 лв.






Продуктът от серията "Naturals" е лосион за тяло, ухаещ на безвъзвратно любимата ми ванилия. Използвам го след тренировка във фитнеса или просто душ. Силният аромат се задържа върху кожата целодневно. Цената му е 5,50 лв.














Тази Коледа имах невероятния късмет да получа парфюм "Percive", поръчан от страниците на Avon (Дада, просто имат наистина добри продукти). Свърших първия флакон много бързо, за това реших да си взема още. Вместо това свърших поръчвайки цялата колекция, включваща парфюм, дезодорант и малка разфасовка рол-он, размер за чанта. Целият комплект излезе около 25 лева, но съм спокойна от факта, че ще имам за много време напред.

Зимния сезон предимно залагам на омекотяващи устните ми балсами и продукти с по-наситени тъмни цветове. И дори зимата да е на път да си отиде, червеното червило от новата серия на Кейт Мос "Kate" няма да загуби мястото си в чантата ми. Матовият цвят 107 хидратира перфектно напукани устни, кара ги да изглеждат обемни и пигментира силно. Можете да намерите него, както и останалите червила от колекцията във верига магазини DM за 10 лева. 

Балсама "Fruity shine" използвам от години вече и твърдя, че той е моето спасение през студените месеци. Освен че омекотява и освежава устните, той придава лек нюанс на червеното без да пигментира за много време, и има страхотен плодов аромат. Не мога да ви кажа точна цена, но предполагам, че бихте могли да го намерите в DM. Lilly и дрогерии и парфюмерии.



Признавам - този месец нямах особено време да се занимавам с ноктите си, лакове и подобни, той като срочните изпити ме зовяха. Въпреки това ви показвам трите лака, които присъстваха в репертуара ми дори за кратко. "Goden rose& Sweet color" в цвят номер 87, "Farmasi", цвят номер 10, и абсолютно любимия ми от трите - "Golden Rose: Jolly Jewels", номер 117. От тази серия притежавам лака със сив цвят, но този е безспорният ми победител. 


Книги. 
Вероятно все още не знаете, но аз съм изключително запалена по книгите и четенето като цяло. И дри времето ми да е оскъдно, винаги намирам малко време за любимите ми книги. Този месец за трети път се насладих на брилянтните "Игри на глада" от Сюзън Колинс. Съвсем скоро ще намерите ревюто на трилогията във втория ми блог. 
Осен това се впуснах в приключението на Сам и Грейс в "Тръпка", "Копнеж" и "Завинаги". За съжаление върнах книжките в библиотеката преди да ги снимам, и за това не мога да прикача снимка. 
"Къде си, Аляска?" е последната книга, зачеркната в януарския ми списък. Много бързо ще кажа, че мненията ми са много противоречиви. Като цяло стилът на Джон Грийн е заинтригуващ, и по тази причина ви препоръчвам да отделите ден-два за книгата, както и останалите негови - "Вината в нашите звезди" и "Хартиени градове".


Филми. 
Единствените филми (които не са сериали, внимание!), които ме впечатлиха по един или друг начин този месец, са "21 Jump street", "Кери" и "Американска схема" (При това не само защото любимите ми актьори - Дженифър Лорънс и Брадли Купър - участват). Честно - липсва ми честото ходене на кино, напоследък излизат наистина интригуващи филми. Радвам се, че сезонът на мъките в училище отминава. 

Музика.
 Уча, във фитнеса, в скучните междучасия в училище или докато чета - не се разделям с телефона и слушалките си. Сигурна съм, че четири гигабайтовата компилация от песни е превъртана най-малко 30 пъти този месец, само докато пиша домашни и уча за поредния тест. А най-повтаряните песни, според личната ми статистика, са:




За настроение.
В средата на месеца реших да разнообразя обичайния репертуар на стаята си, състоящ се от плакати по стените. Но не съм особен почитател на стерилните помещения с едноцветни празни и тъжни стени. За това идеята, която бях обмисляла още преди месеци, дойде напълно на място. Реших да покрия една от стените само със снимки на мен и мои приятели, незабравими спомени и моменти. Снимки от пътуванията ми, на приятели от чужбина, с които си пращам писма по пощата или мои снимки от ранното ми детство. 

 Отне съвсем кратко да намеря всичките си любими фотографии, за ги изкарам и магията да започне. До момента стената ми е украсена с повече от двеста от тях, включващи десетки моменти с най-любимите ми хора. Сега вие имате възможността да надникнете в моя перфектен свят, да ме разпознаете и, кой знае, може би да ми откраднете идеята.

За втора поредна година правя малък Memory Jar. Трябва да призная, че идеята не е лично моя, а най-добрата ми приятелка я подхвърли преди кажи-речи година и половина. Представлява буркан, в който ежедневно пускам малки листчета с неща, които са ми се случили и харесвам, като цяло спомени, дати и събития, които ще помня винаги. 

С това приключвам January Favorites. Беше ми изключително интересно да споделя с вас нещата, които ме вълнуват и продуктите, които използвам. Вече нямам търпение за края на следващия месец. Поздрави!