събота, 31 октомври 2015 г.

October Wrap up and November TBR

Официално мога да заявя, че училището вече е приоритет в ежедневието ми, и за това книгите остават на доста заден план. За това говори фактът, че мога да чета само един-единствен ден от седмицата. През октомври успях да препрочета една книга и да завърша още три. Само започнах пета.
С нетърпение се впуснах в "Градът на гладните" от Рансъм Ригс в началото на месеца и останах много доволна. Книгата не остава по-назад от първата в трилогията - също толкова пленителна и стряскаща е, фотографиите отново са забележителни. Страхувах се, че не помня много неща, но това не се оказа проблем, защото много събития бяха припомнени. Най-висока оценка за "Градът на гладните."
След това прочетох "Обещание" от Карина Хали, изпратена ми от издателството за ревю. Несъмнено надмина очакванията ми - сюжетът е забавен, не особено оригинален, но все пак интригуващ. Цялото ревю можете да прочетете тук. Непосредствено след това препрочетох "Хари Потър и Философският камък" за пореден път. Причината този път беше новото илюстрирано издание, сътворено от Джим Кей. За да не се повтарям, ако искате да разберете мнението ми, кликтене тук.
Най-сетне стигнах и до "Алена кралица" от Виктория Айвярд, толкова месеци след официалното ѝ издаване. Признавам - подцених книгата в началото, но след това... След това се случи нещо, което не ме оставя на мира до сега - все още мисля за множество сцени от романа. Подробно мнение ще откриете тук
На снимката виждате и "Среднощна корона" от Сара Дж. Маас, но все още не съм я завършила. На около стотната страница съм, но така и така планирам да продължа с нея и през ноември. Надявам се действието да продължи да бъде интересно до самия край.
Колкото до книгите, които искам да прочета следващия месец - чувствам се разколебана в избора си. От една страна приоритет ми е "Въпросът и отговорът" от Патрик Нес, от друга - не знам дали точно тя ми се чете. Оставям я в списъка само защото е започната, а мразя да оставям книги по този начин.
Получих "Мечът на лятото" и "Ключът на Блекторн" от издателство Егмонт за ревю, за това тези две излизат напред и в най-скоро време ще ги приключа и ще споделя мнението си с вас. 
Предстоят много книги, намаления, за това съм убедена, че ще изникнат още книги за четене спешно, но въпреки това казвам, че искам да се запозная също с "М като Магия" от Нийл Геймън през ноември. Тя е книгата, която най-вероятно ще оставя непрочетена, но нищо няма да загубя, така или иначе.
Надявам се вашият месец да е бил по-продуктивен от моя, а ноември - повече от това! 

2 коментара:

  1. Като се има предвид ,че училището започна с пълна сила си прочела доста и то все интересни книги.

    ОтговорИзтриване
  2. Браво! Много добре като за Октомври. Лично знам, колко натоварен може да бъде, а ти въпреки това си се справила с всички тези книги.

    ОтговорИзтриване