петък, 4 декември 2015 г.

Любими коледни филми и музика - Blogmas #2

Като за трети ден от декември всичко върви твърде гладко и безпроблемно! За съжаление има твърде много време за провал, разбира се, но трябва да ви се похваля, че не изоставам с плана за постове, нито с личните си и училищни задължения! Не съм навътре с Блогмас публикациите, но за сметка на това успях да завърша ревюто за "Отровни думи" от Майте Каранса, също написах един таг пост, който ще видите може би следващата седмица. Напълно нормално върви и в училище, имайки в предвид контролните и изпитванията, с които ни "радват" учителите. Също така само за ден приключих с всички интерпретативни съчинения за курса, на който ходя. Имам да наваксам с тези за редовните часове, но и тяхното време ще дойде.
Освен това изготвих точен график за коледните публикации тук, затова можете да очаквате нови всеки вторник, петък и неделя, с изключение на четвъртата седмица от месеца, в която постът ще се измести в четвъртък, вместо неделя. И още нещо, (последно, обещавам!) свързано с Blogmas, - изненадата, за която споменах предният път, ще се осъществи на сто процента! Все още не мога да ви кажа каква е, оставям ви да предполагате. Реших този път да стъпя на ината си и не протаках нещата до момента, в която да се откажа от тях. Сега ми остава изготвянето на малки подробности. И на петнадесети ще споделя! Вие се вълнувайте, защото, както вече може би знаете, е пряко свързано с вас, читателите! 
Настрана от всички тези неща, надявам се месецът да продължи по начина, по който започна. Дните ми са от забавен по-забавен благодарение на съучениците и приятелите ми, които не могат да бъдат по-големи образи! Във вторник бе ден за размяна на ролите в моето училище, тоест учениците бяха учители и обратно. Честта, за съжаление, се пада само на завършващите, за това нямахме привилегията да бъдем освободени от часове или да преподаваме на малките, но пък се забавлявахме достатъчно с тях, подигравайки се на учителите ни, за дето говорят и са изгонени от часа. Признавам, най-добре си прекарах по физическо този ден, тъй като учителят ни, Сами, ни накара да играем на народна топка, въпреки нежеланието ни, и с отбора ми победихме! 40 минути игра и мокри дрехи, при положение, че имах още три часа след това.
Източник: tumblr.com
В момента съм в процес на търсене на коледни филми за маратон, който планирам през уикенда преди коледната седмица. Иска ми се да наблегна на нови, макар и да се съмнявам да има такива, които да заобичам наравно със сегашните ми любимци, но все пак си заслужава да пропилея няколко часа на топличко, с чаша горещ шоколад или чай, пуканки и одеялце. 
По този повод искам да споделя с вас любимите си коледни филми и песни, които вървя нон стоп през този сезон. 
Започвайки с класиките, които гледам всяка, абсолютно всяка година - "Сам вкъщи", вероятно най-емблематичният коледен филм на детството ми, цяло поколение, който ще продължи да радва още много години. Първата и втората част са незаменими, третата също ми допада доста, но следващите не съм и не възнамерявам да гледам. Мразя, когато някой осъзнае успеха на нещо и се възползва от него за пари. 
Обичам "Елф", "The Santa Clause", "Love actually", "Jingle all the way" и  "A christmas carol". Със сигурност пропускам някой, но тези са главните, без които Коледа не минава в никакъв случай. Мога да добавя коледните епизоди на "Свръхестествено", "Всички обичат Реймънд" и повечето от детските по Дисни, които пускат специално по повода. О, ще добавя, че "Как Гринч открадна Коледа" не фигурира в този списък, макар че притежавам оригинално ДВД, защото се ужасявам от хора, облечени в костюми. (Иначе филмчето е симпатично, признавам.) Просто си представете какво са за мен празниците с всички мъже, облечени като Дядо Коледа по централните места в града.
Снощи се заех с намирането и на песни, без които коледната обстановка не е завършена. Направих не много дълъг плейлист в Spotify, който вие можете да чуете, кликвайки тук. Сега ще споделя два трака, единият от които ми е любим от самото му излизане, а другият намерих съвсем скоро, но харесвам много! И с това завършвам днешния пост. Много бих се радвала, ако ми споделите кои са важите любими коледни филми и песни!

9 коментара:

  1. Ева, честно ти казвам, твоите постове са ми вдъхновението в живота! Пожелавам ти декември да става все по-прекрасен!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много ме зарадва, благодаря! Желая и на теб невероятен месец и вълшебни празници! <3

      Изтриване
  2. Много хубав пост. Колкото до филмите Сам вкъщи и Елф са винаги на първо място. Миналата Коледа обмислях A Christmas Carol, но така и не го гледах . Какво ще кажеш за него? :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти!
      Коледа не минава без маратон на "Сам вкъщи", нека си признаем :) Опитай A Cristmas Carol, филмът (ама и книгата, само между другото) е прекрасен за вечер на топличко! Има няколко версии, но моята любима е последната, от 2009 година. Джим Кери е on point, както винаги! :D

      Изтриване
  3. Постовете само още повече засилват коледното ми настроение, което достига до нови нива на радост с всеки изминал ден.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Пожелавам ти това да продължи до Коледа, а прекрасното настроение да не те напусне след това!

      Изтриване
  4. Можеш да си изтеглиш и The holiday.
    Не е толкова коледно акцентиран, но странно защо ми е любимият коледен филм ;d

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Със сигурност ще си го изтегля тази почивка, благодаря ти за предложението! :3

      Изтриване