вторник, 15 декември 2015 г.

Коледен Giveaway! (Затворен!) Blogmas #7

Времето да разкрия изненадата, която подготвях в продължение на половин месец, настъпи! Може би много от вас вече са се досетили - браво, но за тези, които не са - време е за първия giveaway в Stormy Garden!
Идеята ми хрумна спонтанно и в духа на Коледа - време не само за получаване, но и за даване. Това е вторият такъв празник на блога ми и още една прекрасна причина да зарадвам един от вас! Не се разминах без притеснения за това дали ще се получи, какво ще мога да ви предложа, какво всъщност би съвпаднало едновременно на времето и темата на блога ми. Така стигнах до скромните награди, които ще пристигнат при новия си собственик в края на месец декември!

Не мога да си представя Коледа без книга, която да ме зареди с необходимото настроение, да ме накара да се усмихна широко през някой мразовит ден, докато вън вали снежец, а аз съм в леглото и пия горещ шоколад. Затова избрах "Коледна песен" от Чарлс Дикенс. Новелата му е емблематична за това време от годината, олицетворява всеки един аспект от ежедневието и е достойна част от обстановката. Прелестна класика! Но за да бъде малко по-необикновено избрах издание на английски език с прекрасна корица, което би било прекрасно допълнение към книжната колекция на всеки читател, дори вече да има друг екземпляр.
Много исках да подаря и нещо, различно от книга, но все пак близко до тази тема. Затова реших да внеса в giveawa-a нещо по-лично, което не може да се намери по магазини и книжарници. Печелившият ще получи три ръчно направени от мен книгоразделителчета! Обсебена съм от тях и направих за себе си и за семейството си също, но коледните дизайни на снимките са единствените. И последният подарък, който съм ви подготвила, е отново ръчно изработена дрешка за книжка, която майка ми уши специално за повода.

Всеки може да участва в giveaway-a! Моля тези от вас, които не са навършили пълнолетие, да се допитат до родителите си. За да изпратя колета ще се нуждая от адреса ви. Единственото ограничение е да сте от България, тоест не е интернационално! Ако случайно има хора от чужбина - обещавам, че следващите подобни награди ще са достъпни и за вас!

Условията за участие са прости.
1. В коментарите отдолу отговорете на два от следните въпроси по избор:
   - Кои герои бихте вписали в списъка на добрите и списъка на лошите на дядо Коледа?
   - Коя е любимата ви прочетена през изминалата година книга и защо?
   - Коя е любимата ви част от Коледа?
   - Предпочитате да получавате или да давате подаръци? Защо?
2. Не забравяйте да напишете активен имейл или име на фейсбук профил, за да мога да се свържа с вас, ако спечелите!

Играта ще продължи от днес, 15 декември до 23:59 часа на 24 декември - десет дни да се включите! Победителят ще бъде изтеглен на случаен принцип чрез сайта random.org, като всеки един участник ще бъде включен в списъка само един път. На 25 декември в последния пост от Blogmas ще обявя кой ще получи подаръчетата, ще се свържа с него, и ако не получа отговор до три дни, ще се наложи да има второ теглене!
Желая късмет на всички!

15 коментара:

  1. - Коя е любимата ви част от Коледа?
    Любимата ми част от Коледа е събирането със семейството, защото не се събирам толкова често с лели, чичовци и братовчеди, а Коледа е един прекрасен семеен празник и повод за това!
    - Предпочитате да получавате или да давате подаръци? Защо?
    Предпочитам да давам подаръци. Причината за това е цялото коледно настроение, което се вихри по украсените магазини; изборът на подарък за твой близък, цялото чудене кое ще му пасне най-добре и кое ще му се хареса; изненадата на лицето на човека, когато отвори подаръка си. Просто е прекрасно!

    За контакт: Facebook - Доби Грънчарова; e-mail - dobriela01kostova@gmail.com

    ОтговорИзтриване
  2. Идеята ти е прекрасна както и наградите, очите ми останаха в книгоразделителите и в дрешката за книга :)
    - Коя е любимата ви прочетена през изминалата година книга и защо?
    Тук не мога да определя само една книга.През тази година прочетох доста хубави книжки:)
    Последното писмо от любимия-Джоджо Мойс -страхотна книга на моменти почти ме разплака.Хареса ми как е пресъздадена любовната история и колко истинска е тя.
    Песен за огън и лед-Дж.Р.Р.Мартин- прочела съм само първите две книги от този епос ,но съм тотално омагьосана , не знам как съм отлагала поредицата до сега , но е нещо , което трябва да се прочете.
    Трилогията "Милениум"-Стиг Ларшон- много интересна и заплетена история , героите в нея са уникални сами по себе си , определено също си струва да се прочете.
    Ключът на Сара -Татяна дьо Роне-книгата засяга темата за евреите и посегателствата върху тях, разкрива какво всъщност се се случвало в Париж през 1942г.
    Това май са едно от най-запомнящите се за мен книги през годината:)

    - Коя е любимата ви част от Коледа?
    Любимата ми част е може би вечерта преди Коледа -Бъдни вечер , когато всички се събираме на трапезата, говорим си , споделяме какво ни е донесла изтичащата година и какво си пожелаваме за следващата.Друга моя любима част от коледните празници естествено е украсата - влюбена съм в лампичките , герляндите , играчките и елхата разбира се :)

    - Предпочитате да получавате или да давате подаръци? Защо?
    Естествено ,че много обичам да получавам подаръци по всяко време на годината :) , но даването на подарък носи много по голяма наслада и удовлетворение.Самото чувство ,че си зарадвал някого е уникално.А какво по хубаво от това , на Коледа да зарадваме близките си с нещо хубаво и от сърце:)
    За контакт:Михаела Михайлова e-mail mi6iiii@abv.bg

    ОтговорИзтриване

  3. - Коя е любимата ви прочетена през изминалата година книга и защо?
    Прочетох доста добри заглавия през изминалата година, но книгата, която ми направи най - голямо впечатление е "Крадецът на книги" от Маркъс Зюсак.Това е книга, която открадна сърцето ми, разби го на парченца и ми го върна отново. Хареса ми фактът, че Смъртта е избрана да влезе в ролята на разказвача. Хареса ми и това, че в книгата е изобразена войната през очите на едно дете. Пълна с метафори, оригиналност и трогателни моменти, тази книга ме остави безмълвна...
    - Коя е любимата ви част от Коледа?
    Събирането на цялото семейство, ароматът на готвено от кухнята, който някакси е по - специфичен от този през годината :D, ароматът на канела, шоколад, мандарини и коледни сладки, Сам в къщи, коледните песни и размяната на подаръци. ♥
    За контакт: Светлозара Кърпачева e-mail: svetlozara_karpacheva@abv.bg и Facebook: Svetlozara Karpacheva

    ОтговорИзтриване
  4. Много се радвам на първият ти giveaway!Супер идея и оригинални подаръци :)
    - Кои герои бихте вписали в списъка на добрите и списъка на лошите на дядо Коледа?...Тъй като все още съм в настроение от последната книга,която прочетох "Друговремец" на Диана Габалдон,ще използвам герои от там.В списъка на добрите бих сложила Клеър,Джейми,Мис Фиц,а в списъка на лошите,много лошите бих сложила капитан Джак Рандал.

    - Коя е любимата ви прочетена през изминалата година книга и защо?...Когато прочета този въпрос и се сещам главно за две книги.Едната е "Друговремец",слагам я сред любимите защото ми хареса адски много и е една доста различна и отличаваща се книга,спрямо всичко останало което прочетох през 2015,но разбира се си остава в романтичната вълна на която съм.И другата книга за която се сетих...не знам дали някой я знае,защото за жалост не е преведена на български,това е "Ugly Love" на Колийн Хувур.Една невероятно емоционална книга,която ме накара да се влюбя в авторката,и книга на която плаках около 3 часа.Любима ми е защото беше първата книга,която ме накара да изпитам толкова много и силни чувства.

    За контакт:Румяна Димитрова e-mail:kiko.kika@mail.bg и Facebook:Rumyana Dimitrova

    ОтговорИзтриване
  5. Здравей Ева! Чудесна идея, радвам се за първият ти giveaway. Една оригинална идея, по случай идващите празници, да зарадваш някого.Колкото до подаръците, невероятни са! Да отидем към въпросите.
    -Коя е любимата ви прочетена през изминалата година книга и защо? Тази година книгите, които прочетох са главно свързани с романтика. Наскоро, преди 2 дена започнах ,,Онова лято''.. боже, може да не съм я прочела все още, едва в началото съм.. но просто не очаквах, че ще ми хареса толкова много и ще изпитам такива чувства към нея+ че е доста различна книга, която е далеч от това което чета. Втората за която се сещам е ,,Елинор и Парк'' от Рейнбоу Роуъл . Може би, тя е една от книгите, които ме докосна адски много. Тъкмо щях да премина към следващия въпрос, но се сетих за още една книга.. а името и е ,,Без Хоуп'' от Колийн Хувър. Авторка, която чух за първи път от една моя много добра приятелка блогърка и не съжалявам че чух. Книгата е уникална, разплака ме и по-силни емоции на книга, не съм имала. Надявам се, да срещам повече такива от тук насетне!

    -Коя е любимата ви част от Коледа?
    Толкова любими неща и моменти имам.. Събирането на цялото семейство вечерта на Бъдни вечер, говорим се, смеем се, споделяме вечерята си! Обичам аромата на горещ шоколад и книга до него.. аромата на свещите ми, аромата на мандарини и плодове.. Подаряването, както и получаването на подаръци и първият сняг.. <3

    За контакт : Мари Чернева e-mail: mari.cherneva@abv.bg и Facebook: Мари Чернева :)

    ОтговорИзтриване
  6. Коя е любимата ви прочетена през изминалата година книга и защо?
    Ние лъжците това е най-любимата ми книга за годината. Във всички книги има по нещо, което ме грабва в тази книга са събрани всичи мои любими компоненти на куп. Има драма, мистерия,динамика, неочакван финал, любов, тайни.... Всичко това на едно място. Е. Локхарт пише невероятно, обикновено предвиждам какво ще се случи, но тук авторката определено ме изненада.
    Предпочитате да получавате или да давате подаръци? Защо?
    Със сигурност обичам повече аз да подарявам подаръци, защото е страхотно, когато изненадаш приятно човека.Попринцип обичам да подарявам по-лични подаръци, които ще напомнят на човека за наш любим момент.
    Books.mylife@abv.bg

    ОтговорИзтриване
  7. Идеята ти е прекрасна!Да не говорим за наградите ;33

    - Кои герои бихте вписали в списъка на добрите и списъка на лошите на дядо Коледа?
    Да видим.В добрия списък на стареца ще влязат Пърси Джаксън,Магнус Чейс,Лио Валдес(въпреки поразиите,които правят пак си остават добри),Катнис (естествено),Пийта, Минхо,Джем Карстрес,Хартстоун,Магнус Бейн,Джак?Може ли и мечове?Защото обичам този меч.
    В лошия списък ще бъдат Нют(заради третата книга),Джейс Херондел(много бих искала да видя изражението му когато види че има въглен за Коледа),Люк Кестелан,президента Сноу(той може да мине директно с въглени в корема),Себастиан(или Джонатан),Мейвън(колкото и да го обичам),Дароу и Йорг.

    - Предпочитате да получавате или да давате подаръци? Защо?
    50/50 процента.Имам предвид като всеки човек обичам да получавам подаръци,независимо дали са такива,които съм очаквала или не.Но обичам когато и подарявам.Харесва ми притеснението и обикалянето на магазини в търсене на подходящия подарък,както и разпитването на много хора с цел да разбера кое ще бъде най-подходящото нещо за този,който ще получи подаръка.Харесва ми също и емоцията на хората на които подарявам - защото по принцип ако подарявам на някой,опаковам подаръка няколко пъти,а това е доста изнервящо когато започнеш да го отваряш.Да махаш опаковка след опаковка си е неприятно.Но пък така радостта на лицата им когато стигнат до истинския е страхотна ;3

    За връзка wreckingxball@abv.bg или facebook: Elena Toncheva :)

    ОтговорИзтриване
  8. - Коя е любимата ви прочетена през изминалата година книга и защо?
    Тук със сигурност ще кажа - "Огнена наследница" на Сара Дж. Маас. Първо защото е любимата ми поредица и изобщо не ме разочерова. Второ, защото се случиха толкова много неща, много от героите претърпяха някакво развитие и защото Селена е бадас. :D

    - Предпочитате да получавате или да давате подаръци? Защо?
    Първо да кажа, че всеки обича да получава подаръци. Но аз също обичам и да подарявам, особено ако е на някого близък, защото винаги мога да му подаря нещо, което не е много голямо, но да е лично свързано с него, за да му покажа обичта и привързаността ми към него.
    Като цяло Коледа е любимия ми празник, защото е изпълнен с хубави и топли моменти със семейството.

    За връзка : sis_55@abv.bg

    ОтговорИзтриване
  9. Книгоразделителите са прекрасни и са уникална идея. Евала!


    - Коя е любимата ви прочетена през изминалата година книга и защо?

    Със сигурност е "Всички наши места" на Дженифър Нивън. Без колебание избирам нея, защото ми направи уникално впечатление. Въпреки че след нея сърцето ми беше вързано на възли и след това хвърлено в Тартара. Първо, че писателката пише страшно завладяващо, прави главите кратки и лесни за четене и ме вдъхновява да живея всеки ден като за последно. И второ, че се превързах към героите изключително много. Може би, защото виждам себе си в един от тях, или може би защото са просто и чисто превъзходно изградено. Книгата ми е една от all time favourites.


    - Коя е любимата ви част от Коледа?

    Коя ли не? Меко казано обожавам Коледа. Събирането със семейството ми, колкото и банално да звучи, ме изпълва с толкова много енергия и позитивност, просто не мога да изразя чувството с думи. Едно от другите ми любими неща е да украсявам за коледните празници, пеейки с пълен глас всички песни от плейлистите в Spotify. Бих го правила всеки ден, ако имах възможност. Обичам и да чакам с нетърпение Коледа и да се усмихвам всеки път, щом някой я спомене. И толкова много неща мога да кажа още - за подаръците, за приятелите, за настроението, за добротата, която изпълва всички, и т.н, и т.н., но и без това написах предостатъчно.

    e-mail: monutyyy@abv.bg
    Facebook: Simona Nikolaeva

    ОтговорИзтриване
  10. Поздравявам те за страхотната идея и уникалните награди! :3

    -Кои герои бихте вписали в списъка на добрите и списъка на лошите на дядо Коледа?
    В списъка на добрите герои бих вписала прекрасният Магнус Чейс, Джем Карстерс, Невил Лонгботъм, който толкова обичам, Ливай, и Пийта. В този на лошите ще включа Мейвън (дори да го обичам), Селена Сардотиен (която е прекрасна, но доста непослушна), Уорнър (съжалявам миличък, ще бъде само за тази година) и Тъмнейший.

    -Коя е любимата ви част от Коледа?
    Обичам цялата Коледа. Като започнем от приготовленията, измислянето на най-подходящите ястия за тазгодишната вечеря, избирането на най-подходящият подарък за хората, които обичам. Обичам цялата атмосфера, старателното подреждане на всичко, за да бъде в перфектен ред, украсяването на къщата, очакването кога ли ще пристигне другата част от семейството, за да можем да започнем празника. Тръпката какъв ли подарък ще получа тази година, а и дали семейството ми ще си хареса техните подаръци. Обичам всичко. Коледа за мен е един от най-важните и значими празници. Не бих заменила празнуването му за нищо друго.

    За връзка: tedka22@abv.bg ; Facebook: Tedy Atanasova

    ОтговорИзтриване
  11. Коя е любимата ви книга, прочетена през годината и защо?
    -Прочетох невероятни книги тази година, но ако трябва да избера една, то тя ще е "Всеки ден" на Дейвид Левитан.

    Коя е любимата ви част от Коледа?
    -Наелектризирането във въздуха и горещия шоколад!

    Gmail: zoritozlat@gmail.com
    Facebook: Зорница Златарова

    ОтговорИзтриване
  12. Много ми харесва идеята, а наградите изглеждат страхотно. Ще се радвам да се включа. с:

    - Коя е любимата ви прочетена през изминалата година книга и защо?
    Изборът е труден, но ще кажа "Стъкленият похлупак" от Силвия Плат. Книгата е болезнено искрена и отговори на много от въпросите ми, освен това до голяма степен успях да се свържа с главната героиня и да я разбера. Въпреки че само като си помисля за "Стъкленият похлупак", започва да ми се плаче, тя ме научи на много неща и е изключително важна за мен.

    - Предпочитате да получавате или да давате подаръци? Защо?
    Напълно честно, предпочитам да давам подаръци. Обичам и да получавам, естествено, но не бих заменила за нищо на света реакцията на хората, когато им подарявам нещо специално избрано или направено. Чувството, че съм зарадвала някого и съм направила празника малко по-хубав за него, ме прави невероятно щастлива. :)

    e-mail: theworldwillnevertakemyheartx@gmail.com
    facebook: Катерина Василева

    ОтговорИзтриване
  13. - Коя е любимата ви прочетена през изминалата година книга и защо?

    Избирам "Вината в нашите звезди"- Джон Грийн . Любовта между Хейзъл и Огъстъс не е типичната любов, която тийнейджърите изпитват . Те трябва да се борят за оцеляването си, да се учат да оценяват точно този момент, точно тази секунда и наистина да живеят за това . Тъжен край, но невероятно въздействаща книга !


    - Коя е любимата ви част от Коледа?

    Обичайното : коледната атмосфера, гирляндите, светещите лампички, елхата, отрупана с играчки и подаръци, коледната пита :) Но най-вече фактът, че цялото семейство се събираме, говорим си, забавляваме се, смеем се и всъщност по това време осъзнаваме, че не можем един без друг и каквото и да става, дали добро, дали зло винаги ще сме така сплотени и още много години напред !

    ЗА КОНТАКТ :
    Facebook : Василена Иванова
    e-mail : jessie1999@abv.bg

    ОтговорИзтриване
  14. Прекрасна идея, Ева! А наградите.... нямам думи!

    Коя е любимата ви прочетена през изминалата година книга и защо?
    Любима прочетена книга... любимците ми са доста, но в сърцето ми има едно специално място за “Влакът на сираците” от Кристина Бейкър Клайн. Честно да си призная, не знам защо тази книга толкова много ме впечатли... просто така стана. Може би добре изградените герои или трагичността на разказаната в книгата история, която те кара да се замислиш за самия себе си. Или преплитането на трагичното минало, лошото настояще и щастливото бъдеще за двете героини... Не мога да кажа кое точно. Но препоръчвам с две ръце книгата на всеки.

    Предпочитате да получавате или да давате подаръци? Защо?
    И двете. За получаването мисля, че няма смисъл да обяснявам – всеки обича да получава подаръци... Нали? Относно даването... много ме радва щастието, което виждаш в един човек, когато му дадеш подарък, фактът, че знаеш че си го зарадвал с нещо.

    Фейсбук: Никол Кинчева

    Весели празници!

    ОтговорИзтриване
  15. Познай кой реши да се включи буквално в последния момент! Прекрасен пост и идея между другото, въпреки че това ти казах още преди да го беше публикувала.

    - Кои герои бихте вписали в списъка на добрите и списъка на лошите на дядо Коледа?
    В списъка с добрите герои определено бих вписала Мечо Пух и Йори, защото това са най-милите и невинни персонажи в книги, които съм срещала. Може би също така Сам Рот от "Тръпка" на Маги Стийвотър, докато четох книгата наистина вярвах, че той има синдрома "добро сърце".
    В списъка на лошите бих посочила Люк Кастелан от поредицата Пърси Джаксън, защото просто няма по-голям задник от него, съгласете се! Също така и Арес, като сме на тази поредица. Ще си позволя да добавя и Хардин от "След" на Анна Тод, защото все пак спада към лошите? Технически? Не? Ева, ще ме разбереш.
    - Коя е любимата ви прочетена през изминалата година книга и защо?
    Любимата ми книга тази година вероятно е "Предимствата да бъдеш аутсайдер" от Стивън Чбоски. Четох я през лятото по-време на маратона със "7 книги за 7 дена" и бях приятно изненадана от това колко много аспекти и проблеми засяга Чбоски само с помощта на два-три героя.
    - Коя е любимата ви част от Коледа?
    Любимата ми част от Коледа трябва да е символиката на самия празник. Буквално през всеки друг ден от годината всички се държат ужасно и се разминават безнаказано, но на Коледа всички са като "стига де, празници са, нека има мир" и съм смаяна от силата на празника.
    - Предпочитате да получавате или да давате подаръци? Защо?
    Определено предпочитам да подарявам, приятелите ми могат да потвърдят. Проблемът е, че съм ужасно капризна и много от нещата, които ми се подаряват не са точно това, което бих искала или бих си взела сама. Също така се опитвам да запомня какво искат приятелите ми през годината и максимално да се доближа до желанията им, за да не ги разочаровам.

    ПС. Чак накрая прочетох, че е само два от дадените четири въпроса, опа. Надявам се, че и всички четири е окей.
    ПС2. Във Фейсбук ще ти пратя Фейсбука ми за контакт :)

    ОтговорИзтриване