петък, 24 април 2015 г.

The Book Courtship TAG

Бях предвидила да публикувам този пост снощи, на 23 април, за да имам причина да ви честитя деня на книгата и авторското право, но не се получи, а аз така и така ще ви го честитя с около десет часа закъснение!
Може би вече сте разбрали, че когато имам доста работа за вършене извън интернет пространството винаги си намирам друга работа, която да вземе достатъчно от времето ми, че да оставя задълженията за следващия ден. Днес (както повечето пъти) този таг ще бъде причината да преговарям за финалния си проект по география. Благодарение на Ана, която ме тагна (и която има невероятен нов дизайн. Може и да не е нов, но сега го виждам, така че честито, Ана!) И така, да не губя време (пиша това с доза ирония), започвам!

1. Първоначално привличане - Книга, която сте купили, заради корицата - "Изборът" на
Кийра Кас. Не познавам човек, който не е бил привлечен от корицата на тази книга. Всъщност дори не знаех за какво става въпрос и първоначално отказвах да си я взема, защото си мислех, че е нещо... досадно, не знам. Но си я купих. и не съм разочарована. В тази връзка ще спомена, че се вълнувам доста за предстоящата екранизация на първата книга. Преди ден-два пуснаха новината и сега изпитвам желание да препрочета "Изборът".

2. Първи впечатления - Книга, която сте си купили, заради резюмето - "Крадецът на Книги" на Маркъс Зюсак. Прочетох резюмето обаче след като една от приятелките ми започна да я чете на унгарски и не успя да ми обясни за какво става въпрос. Наех се да разбера сама и измолих сестра ми да ми я купи за рождения ден, тъй като и без това наближаваше.

3. Сладки приказки - Книга, която е написана много добре - Тук ще отговоря както много от направилите тага - "Създадена от дим и кост" на Лейни Тейлър.

4. Първа среща - Първа книга от поредица, която ви е накарала да искате да прочетете останалите книги от поредицата -"Рубинено червено" на Керстин Гир.

5. Телефонни разговори до късно през нощта - Книга, която ви е държала будни цяла нощ - Една от книгите и тази, която ми е оставила най-светъл спомен, е "Хари Потър и Даровете на смъртта". Не само ме накара да стоя до късно. Накара ме да плача толкова часове, за колкото бях взема всичките стотици страници.

6. Винаги в ума ми - Книга, за която не можете да спрете да мислите -"Граф Монте Кристо" на Александър Дюма. Много често си мисля за този роман и нямам обяснение за това. Той е един от малкото задължителни, които бях принудена да прочета, но обичам почти толкова, колкото обичам "Крадецът на книги". Но почти.

7. Физически контакт - Книга, която ви харесва как ви кара да се чувствате - ако говорим за физическо чувство, то отговорът ми е "Грегор Горноземеца", защото има много готини буквички. А книга, която ме кара да се чувствам душевно добре е "Кралици на красотата" на Либа Брей.

8. Среща с родителите - Книга, която бихте препоръчали на семейството си и приятели - Отново отговорът ми е "Крадецът на книги", защото е първата, която казвам, когато някой ме помоли за препоръка. От началото на годината навивам госпожата ми по литература да я прочете. Баща ми я прочете, сега е ред на майка ми.

9. Размисли за бъдещето - Книга или поредица, която знаете, че ще препрочитате много пъти за в бъдеще - Не си падам по препрочитането на книги, за това този въпрос ме кара да помисля по-дълго. В крайна сметка ще изкарам още един отговор, който вече е писан/казван неведнъж - "Хари Потър", всяка една от книгите.

10. Споделете любовта си: Кого тагвате? - Вече или всеки е тагнат, или го е направил, така че ако евентуално пропускам или има желаещи - нека го направят. И не забравяйте да ми пратите линк! 

2 коментара: