понеделник, 6 юни 2016 г.

June #AYEARATHON TBR

#AYEARATHON, както можете да предположите, е маратон, който се провежда в рамките на седмица всеки месец, като темите винаги са различни. Реших да се включа в юнската седмица, която започва днес, на 6-ти, и ще продължи но 12-ти. Темата е LGBTQQIAAP+, а броят книги не е отбелязан - всеки може да избере както заглавията, така и колко да са те. 
Трябва да призная, че не притежавам особено много книги, спадащи към съответната категория, а и в момента нямам възможността да изляза и да купя нови специално за събитието. Затова се разрових из непрочетените си книги, паралелно разглеждайки списъци в Goodreads. Така избрах три - две все още непрочетени и една, която ще препрочета.

Първата избраница е "Изпитанията на Аполон: Скритият оракул" от Рик Риърдън. На много места чух, че този път Рик е обърнал изд. Егмонт за ревю. Така че ще ударя с един куршум два заека - хем ще чета по темата, хем ще мога да напиша ревю след това. 
Втора книга в списъка ми за тази седмица е "Всеки ден" от Дейвид Левитан. Тя всъщност не е моя - на сестра ми е. Нямах намерение да я взимам когато и да е, защото все още нямам изградено мнение за Дейвид Левитан, имайки в предвид, че съм преглеждала само една негова книга - при това в съавторство с Джон Грийн, а преди него има твърде много други приоритетни автори. Ала съм напълно позитивно настроена към това да му дам шанс.
Последният роман, който ще се опитам да прочета, е "Предимствата да бъдеш аутсайдер" от Стивън Чбоски. Той е и този, с който веднъж съм се срещала преди цели три години. И, ако трябва да бъда напълно честна, за него се вълнувам най-много. Имам страшно позитивни спомени от първия прочит и нямам търпение да разгърна страничките отново, за да видя колко нови изписани ценности ще намеря на тях.
Следващите пет работни дни ще бъдат натоварени откъм изпитвания и класни в училище, но все пак се надявам да успея да завърша и трите избрани заглавия. Не са много обемни, затова и не се съмнявам, че ще се представя сравнително добре. Ако и вие сте един от участниците в юнския #AYEARATHON, напишете в коментарите кои са избраните от вас книги. В края на седмицата, по традиция, ще публикувам Wrap up с кратко мнение за всичко прелистено. Пожелавам на вас успех и приятно четене!

Няма коментари:

Публикуване на коментар