сряда, 6 декември 2017 г.

A day in my life #Blogmas2017 Ден 6

8:15ч. Добро утро! И честит празник!
Реших днес да разнообразя формата на блогмас постовете си, но без да излизам от рамката на дейли разказа. Вместо да говоря за случките хаотично, днес ще структурирам по час, за да ви покажа как протича един мой ден - ден за лекции и учене.
Алармата ми тази сутрин звънна в 8:15 ч. - така е всеки понеделник, вторник, сряда и петък. Обичам да ставам рано, защото се чувствам по-продуктивно и знам, че имам доста повече време, за да свърша задълженията си. Но днес реших, че мога да си позволя няколко минутки повече в леглото. По-скоро 30. Първата ми работа беше да мина през ютуб и да отбележа всички видеа, които искам да изгледам по-късно, а след това запълних времето с няколко от тях, докато не стана време да стана и да започна да се оправям за първата от двете лекции за деня, която започва в 10:30 ч.

8:45 ч. Денят ми реално започва с обличането на ежедневните ми дрехи, измиването на зъбите и skincare рутината ми под съпровода на плейлист с 244 песни - моето съкровище. (Ако искате да го слушате - ако сте фенове на кпоп - или пък имате желание да видите и останалите ми плейлистчета - Eva Koycheva в Spoify.) Обикновено тези действия не ми отнемат особено много време, но заради dance break-овете 15 минути ме делят от началото на следващата стъпка в сутрешната ми рутина.


9:00ч. Може би няма да ми повярвате, но всеки ден като по часовник сядам на бюрото си и започвам да се гримирам. Това май ми е любимата част от сутринта, понеже си е време за мен - гледам клипове или слушам музика, гледам се в огледалото, радвам си се. Какво повече му трябва на човек?
Шегите на страна. Освен любимо, гримирането е и най-дългото нещо, което правя сутрин, понеже има доста повече стъпки, отколкото ми трябват, за да се приведа в нормален вид. А тази сутрин ми отне дори по-дълго, защото реших да изпробвам ББ кремът на Гарниер, който снощи си купих в комплект с измиващия крем, който обожавм. В ежедневието си избягвам всякакви такива оцветяващи субстанции, защото ме е страх, че ще изляза от нас без да съм покрила някой участък от лицето си, вратът ми ще е по-светъл или по-тъмен от кожата на лицето ми или просто че ще изглежда като брашно. ФДТ-ите са много краен случай, ББ кремовете - по-чест, но и двете са резерва за "черни дни".
Въпреки това не обичам да си купувам неща и просто да ги прибирам в чантичката с гримове. Затова реших да изпробвам новата си придобивка. И ми отне 15 минути да се уверя, че изглежда добре на лицето ми. Премеждие си беше - макар и светъл, цветът беше по-тъмен от моя тен, така че... Не съм нито Тати Уeстбрук, нито някоя друга дама от бюти обществото, която е достатъчно талантлива, че да напасне различен от естествения цвят ФДТ. Все пак го докарах до някакво приемливо положение. Резултатът ми допадна, защото изглеждаше естествено и не като омазано брашно, а и в края на деня лицето ми не изглежда чааак толкова зле. Покривността е единственото нещо, от което бих се оплакала - да, не е ФДТ, но все пак ми се ще червените места по лицето ми да стоят прикрити за повече от 2-3 часа. 
9:30 ч. Време е за закуска, за която имам около 15 минути. Тази сутрин си подготвих две яйца с домат, малко сирене и чаша портокалов сок - звучи като обикновена закуска, но все пак ми е любима, понеже ме зарежда с предостатъчно енергия за следващите няколко часа в университета. 
Тази сутрин нямах време да изгледам няколко клипа, докато закусвам, защото в 10 без 10 си дадох сметка, че съм на път да закъснея, нищо, че баща ми си беше вкъщи и той щеше да ме закара до факултета. Набързо прекратих закуската преди да съм свършила, облякох се и поех към вратата.
Обичам да нося едноцвтни дрехи, предимно черни, и да акцентирам с аксесоари. Днешният ми избор бяха черни дънки и блуза, комбинирани с красив и доста дъръг червен шал от миналата зима, който обожавам. Освен това носих часовник и гривна, които не виждате на снимката, но опитът е важен!!! 
14:00ч. Лекциите ми в сряда свършват в два, но днес реших да си направя разходка до Лили, за да проверя дали случайно няма да открия bronzy хайлайтър за коледния сезон (обикновено ползвам един, който е по-icy, но ми се ще да разнообразя) и перфектното розово червило за всеки ден. Сдобих се само с второто, но и това е победа. 
Този обяд постъпих като стереотипен студент - направих си рамен и седнах да поиграя на симс за около час. Нищо ново не се е случило от последния път, в който ви говорих за играта - даже не мога да събера двата симса. Сад.
16:10ч. Обикновено през една седмица срядата я оставям за малко почивка и не толкова активност с учебниците, понеже четвъртъците имам само по една лекция, и то следобед. Но днес реших да наваксам с един от преводите за следващата седмица. И ми отне два часа, за да го завърша. Текстът беше по-дълъг от очакваното и беше на латиноамерикански писател. Нещо характерно за тях е, че изреченията им за много дълги и завъртяни, обикновено съчетават няколко идеи. Преводът им е по-труден, но не заради лексиката, а защото трябва да бъде съобразен с българската структура на изречението. Няма да ви казвам по колко пъти ги трия, преди да ми се получи приемливо.
В около пет получих обаждане от куриер за една много върнуваща пратка, която чакам от много време! Вече съм горд притежател на третото илюстрирано издание на "Хари Потър" и не мога да спра да си го гледам откакто го доставиха. В момента Дж. К. Роулинг е автор на месеца в Ориндж и всичките ѝ книги са с намаление от 20%, така че, ако искате да подарите на себе си или на познат нещо - сега е моментът.

19:00 ч. По случай празника вечерях с цялото ми семейство, след което се заех с махането на грима, взех си и душ. Час говорих с колега, с когото работим по една курсова работа, и след това продължих с няколко лекции по Езикознание, понеже това е единствената ми лекция утре и исках да се подготвя малко. 
10:27ч. От осем до сега превеждах "Отровни думи" на Майте Каранса (курсова работа, знам, че книгата вече е издадена) - успях да свърша с около десет страници и респективно около десет страници в тетрадката-речник. С нетърпение чакам момента, в който ще трябва да науча всички думи, които не знам до този момент.
Не планирам да правя кой знае какво друго до края на вечерта - най-вероятно ще си пусна сериал и ще спя, при това след като прегледам за грешки поста. Затова приключвам тук с надеждата, че не съм ви отегчила с този безкрайно дълъг пост! Лека и до утре!

2 коментара:

  1. Изключително много ми харесват Blogmas постовете ти. Този ми беше най-интересен до момента понеже обясни какво си правила през целия ден, а аз прекравам часове в YouTube, гледайки такива дейли клипове; любими са ми. Междудругото не разбрах какво учиш? Ако е удобно, разбира се. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много ти благодаря за милия коментар! В момента уча Испанска филология в Софийски университет.

      Изтриване