събота, 27 декември 2014 г.

Blogmas26&27

Едни от любимите ми подаръци. Исках да снимам и втората книга на Касъл от най-добрата ми приятелка, но поради неизвестни причини не успях. Но тя ми е в топ-а. Нямам търпение да я прочета!
Причината да пиша пост за двата дни заедно, е, че напоследък не се случва абсолютно нищо интересно. Например вчера цял ден четох и оправях, и единствено излязох, за да ида на маникюрист. Няма да изпусна да кажа колко обичам ноктите си в момента. Доста по-къси са,от колкото би ми се искало, но пък най-сетне са с еднаква форма на двете ми ръце и цветът на лака е толкова прелестен, че... просто нямам думи да опиша колко любим ми е. Дано все пак да издържи две седмици, както обещава гел-лакът, защото не ми се плаща втори път за същото. 
Вечерта възобнових четенето на първия том на "Граф Монте Кристо" и заради мързел го завърших едва днес. Поне вторият е с 200 страници по-малък  вероятно отново ще го прочета за два дни. Започвам да се замислям колко много ще имам да пиша за училище тази ваканция. Имам да напиша едно есе и едно интерпретатвно съчинение за "Робинзон Крузо" по литература, да прочета три приказки по испански (това е лесно), заедно с много упражнения и ревю/резюме/каквото-каза-господинът на една от приказките. 
И хееееееей, най-сетне заваля сняг! Хубаво е поне за нова година вън да е снежно. Някак си сега... знам че е зима и всеки път като погледна през прозореца започвам да се усмихвам. Искам да изляза, но в същото време не ща, защото ми е твърде студено дори на печка. Не ми харесва да ми е студено.
(За това сега ще отида, ще си направя горещ шоколад и ще си пусна "Outlander".)
И, между другото, дори и вън да е снежно прикачам снимка от интернет, защото батериите на фотоапарата ми паднаха, а аз нямам други, за да ги сменя, следователно нямам с какво да снимам. Мразя като става така. И това е едно от нещата, което не харесвам във фотоапарата си - не е като всички нормални - със зареждащи се батерии, ами е с онези най-обикновени, които се продават във всеки втори магазин. Само да бях някоя по-запалена по фотографията, до сега щях да съм си купила нов. Но и този върши работа за сега. 
Знаете ли колко неща получих за Коледа? И чанта, и книги, и козметика, бижута... Но най-много съм щастлива за "Друговремец", книгата от сериала, който дори споменах по-горе. Само да дочета "Графът" и ще я мина и нея. Жалко, че останалите части не са преведени. Впрочем защо не ми беше известно, че цялата поредица се състои и от 8 части, всяка от които по приблизително 800 страници, и е започната през 1991 година? Хаштаг Искам всички.
Чатя си със Санта на английски. Санта ми се смее. Но ще се гордее с мен, че прочетох първите 750 страници от тухлата. Отивам да кажа на Санта. До утре!

Няма коментари:

Публикуване на коментар